İsveç Alfabesi - Svenska Alfabetet

İsveç Alfabesi (İsveççe: Svenska alfabetet), İsveççenin yazılmasında kullanılan Latin yazı sistemidir. Alfabenin 29 harfi, sırasıyla 26 harfli modern temel Latin alfabesi (A'dan Z'ye) tarafından oluşturulurken ek olarak Å, Ä ve Ö harflerini barındırır yani İsveç alfabesi Latin alfabesine dayanmaktadır, İngiliz alfabesinin tüm harflerini ve fazladan üç harfi içermektedir: Å, Ä ve Ö. 

Telaffuz kurallarına geçmeden önce, İsveçlilerin gerçekten Q, W ve Z harflerini kullanmadıklarını söylememiz gerekmektedir. Yani gerçekte, İsveç alfabesi İngilizce gibi 26 harfe sahiptir. Q, W ve Z yalnızca queer, squash, webb veya zone benzeri bazı yabancı dillerden geçen kelimelerde kullanılmaktadır. Ayrıca resmi olarak İsveç alfabesinde olmamasına rağmen, muhtemelen İsveççe'de göreceğiniz iki harf daha var: ü ve è. Ancak yine, bu harfler yalnızca yabancı dillerden geçmiş olan kelimelerde kullanılmaktadır.

İsveç Alfabesi


Alfabede 20 ünsüz - konsonant ve 9 ünlü - vokal (a e i o u y å ä ö) harf yer almaktadır.

Cermen dili olması, İsveççe'yi anadili İngilizce olan kişiler tarafından öğrenmesi en kolay dillerden biri yapar. Aslında, ABD hükümetinin FSI'sine (Dış Hizmet Enstitüsü) göre, İngilizce konuşan birinin İsveççe'yi akıcı hale getirmek için yaklaşık 575 saat veya 23 hafta pratik yapması gerekir. Bu, İsveççe'yi İspanyolca, Fransızca veya İtalyanca gibi herhangi bir Roman dilinden daha kolay öğrenilebileceği anlamına getirmektedir.

Bonus, Bir İsveçliden Alfabelerini Öğreninin

Youtube üzerinde yayın yapmakta olan Fun Swedish isimli bir kanal mevcut, sahibi yarı İsveçli yarı İspanyol bir hanımefendi ve İsveçte ikamet ediyor. Kendisi İsveççeyi eğlenceli bir şekilde öğretebilmek için yayınlar yapıyor, kendi kanalından - kendi anlatımı ile İsveç Alfabesini öğrenmek isterseniz videosunu aşağıya bırakıyorum. İyi seyirler.

Yorum Gönder

Daha yeni Daha eski